over ons In het jaar 1847 is Opa Arie met zijn bakkerij in de Herenstraat te Wateringen begonnen met het bakken van brood voor de consument. Zijn zoon Henry nam het bedrijf van zijn vader over. Opa Henry had 5 zoons waarvan er 4 verder gingen in de bakkerij, zijn zoon Leo de Groot nam de bakkerij van zijn vader over, Hugo de Groot startte in Oegstgeest, Han de Groot in Rijswijk en Frans de Groot opende in 1938 zijn bakkerij in Voorburg. In de Schoolstraat te Voorburg begon hij met een klein bakoventje. Na een jaar in de Schoolstraat gezeten te hebben verhuisde hij naar de Laan van Nieuw Oosteinde waar tevens gestart werd met een echte banketbakkerij en winkel. Frans de Groot bleef in Wateringen wonen en ging dagelijks te voet naar Voorburg. In 1940 brak de oorlog uit, waardoor normale bedrijfsvoering niet mogelijk meer was. Het brood kwam op ´de bon`. Tijdens het bombardement van Bezuidenhout werd aan de vluchtende menigte brood uitgedeeld. Na de oorlog groeide de bakkerij Frans de Groot en had op een gegeven moment meer dan 10 bezorgwijken. In de jaren ´60 namen steeds meer vrouwen aan het arbeidsproces deel, zodat de bakker niet meer aan de deur hoefde te komen. Vanaf dat moment kwamen de klanten juist naar de bakkerij toe. In 1983 namen de zonen Michel, Piet en Aad de Groot de bakkerij over van hun vader. De taken werden evenredig verdeeld. Michel nam de broodbakkerij op zich, Piet nam de banketbakkerij en Aad houdt zich bezig met de administratie en de acquisities. Zij zetten de bedrijfsvoering op traditionele manier voort. Het pand aan de Laan van Nieuw Oosteinde werd rond 1990 te klein en gaan ze op zoek naar een ander pand. In 1996 is het eindelijk zover, en betreden ze het nieuwe pand in het Forepark te ´s Gravenhage. Hier wordt nog steeds op ambachtelijke wijze geproduceerd met de luxe van de hedendaagse automatisering.